Продукти:
• 1/2 ч.ч. брашно
• 1/2 ч.ч. грис
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 2 жълтъка
• 10 г масло
• 1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
В 1 ч.ч. врящо мляко при непрекъснато бъркане сипваме постепенно гриса, добавяме маслото и сваряваме грисена каша, която оставяме около 1 час да изстине.
От брашното, жълтъците и останалото мляко заедно със солта приготвяме рядко тесто, което разбъркваме до хомогенна маса с изстиналата грисена каша. Изпичаме палачинките от двете страни в малко тиганче. Сервираме ги топли.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...