Кулинарни рецепти » Селски бохчи

 Селски бохчи

Продукти: (за 6 порции)

• 6 дълги пера зелен лук
• 2 яйца
• 175 г брашно
• 250 мл вода или прясно мляко
• 3 с.л. олио
• 2 с.л. мед, щипка сол
• 250 г сварен, топъл и подправен по вкус ориз за плънката

Начин на приготвяне:

В купа разбиваме яйцата с водата /млякото/. Посоляваме. Прибавяме брашното на части и бием с миксер, за да получим гладка каша. Добавяме олиото и меда.

Сгорещяваме сача. Намазваме го с олио и изсипваме в него 2 с.л. от тестото, така че да покрием равномерно дъното. Държим на огъня 30-40 сек, докато сместа хване коричка. Обръщаме катмата със шпатула и печем от другата страна около 10 сек.

Редим катмите една върху друга в затоплен съд. Пълним всяка от тях с оризова плънка, прибираме нагоре краищата и завързваме с перо зелен лук, което предварително сме бланшишрали във вряща подсолена вода за 1 мин и сме го разполовили. Сервираме бохчите топли.

Оризът може да бъде заменен от същия грамаж пълнеж от пържени бъркани яйца или задушен спанак със сирене.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало