Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг овче или шилешко месо
• 2 скилидки чесън
• 3 глави лук
• 1 кг картофи
• магданоз, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки, картофите нарязваме на парчета, а лука, магданоза и чесъна – на ситно.
На дъното на тенджерата нареждаме слой месо, посипваме с лук, след това с картофи, отново месо, лук и картофи.
Най-отгоре поръсваме с нарязания чесън и магданоз, подправяме с черен пипер и сол на вкус, наливаме вода, захлупваме и варим 45 мин.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...