Кулинарни рецепти » Телешки език с хлебна плънка

 Телешки език с хлебна плънка

Продукти: (за 4 порции)

• 1 телешки език
• 2 филии сух бял хляб /без кората/
• 1 к.ч. прясно мляко
• половин пакетче краве масло
• 2 твърдо сварени яйца
• 100 г сметана
• 10-12 зърна черен пипер
• 1 к.л. захар
• 2 щипки канела
• 2-3 щипки настъргана лимонена кора
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме езика в подсолена вода, обелваме го и го разрязваме надлъжно от едната страна.

Накисваме хляба в млякото, отцеждаме и го смесваме с нарязаните яйца, половината масло, смления черен пипер, наситнения магданоз, захарта, лимонената кора и канелата. Посоляваме и пълним езика с тази смес.

Зашиваме отвора, намазваме езика с останалото масло, увиваме го в алуминиево фолио и печем в умерено загрята фурна. Нарязваме готовия език на порции и заливаме с разбитата сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало