Продукти: (за 1 порция)
• твърдо сварени яйца
• 250 г готово тесто
• 1 суров жълтък
• 2 с.л. доматен сос
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме сварените яйца, посоляваме ги и ги загръщаме в кора, разточена от готовото тесто, с дебелина 1-2 см. Отгоре ги намазваме със суровия жълтък и ги запичаме в сгорещена фурна.
След като ги извадим от фурната още топли ги заливаме с доматения сос и поръсваме със ситно нарязания магданоз.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...