Продукти: (за 2 порции)
· 4 яйца
· 1 кофичка кисело мляко
· 2-3 с.л. краве масло
· 1 глава чесън
· ½ ч.л. червен пипер
· сол
Начин на приготвяне:
Разбъркваме киселото мляко със счукания чесън и сол на вкус и го разпределяме в чиниите за сервиране.
Изпържваме яйцата на очи в част от маслото. Нареждаме ги върху киселото мляко, посоляваме и заливаме с останалото сгорещено масло, което сме оцветили с червения пипер.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...