Кулинарни рецепти » Дроб с праз

 Дроб с праз

Продукти: (за 5 порции)

• 500 г черен дроб
• 5 стръка праз
• 1 с.л. лимонов сок
• 3 с.л. свинска мас
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

В тиган на слаб огън стопяваме маста и задушаваме в нея нарязания на тънки колелца праз. Поръсваме с черен пипер. Към праза прибавяме нарязания на кубчета дроб. Пържим още 7-8 мин. Накрая подправяме със сол и с лимонов сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало