Кулинарни рецепти » Телешко шкембе в гювече

 Телешко шкембе в гювече

Продукти: (за 4 порции)

• 600-700 г шкембе
• 2-3 свински крачета
• 150-200 г луканков салам
• 1 ч.л. червен пипер
• 1-2 с.л. краве масло
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме шкембето на едри парчета. Варим го с крачетата в топла подсолена вода около 2 часа, докато месото започне да се отделя от крачетата. Обезкостяваме крачетата и нарязваме месото и кожичките на парченца. Същото правим със салама и шкембето.

Разпределяме месата в гювечета, слагаме по малко масло и заливаме с бульона, в който са вряли месата. Поръсваме с червен и черен пипер. Ако е необходимо, досоляваме. Печем 10 мин в силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало