Продукти: (за 4 порции)
• 300 г колбаси /или варено месо/
• 1 опаковка картофено пюре
• половин пакетче краве масло
• 2 яйца
За заливката:
• 2 яйца
• 1 пакетче сирене “Крема”
• 3-4 лъжици сметана
• по 1 щипка червен пипер и мащерка
• сол
Начин на приготвяне:
Приготвяме картофеното пюре, според упътването върху опаковката. Прибавяме 2/3 от маслото и яйцата, които предварително сме разбили.
Слагаме половината от пюрето в обилно намазан с масло огнеупорен съд, отгоре нареждаме на равномерен пласт ситно нарязаните колбаси и покриваме с останалото картофено пюре. Покриваме с фолио и печем на силна фурна около 15 мин.
Смесваме яйцата за заливката със сиренето и сметаната и разбиваме добре с миксер, прибавяме червения пипер и мащерката. Заливаме пюрето и запичаме още малко, докато се позачерви.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...