Кулинарни рецепти » Зелен боб по бургундски

 Зелен боб по бургундски

Продукти: (за 4 порции)

• 750 г зелен боб
• 3 моркова
• 2 глави лук
• 1 ракиена чашка червено вино
• 125 г пушена сланина
• 2-3 ч.л. ситно нарязани зелени подправки
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Изчистения пресен боб нарязваме и заливаме с малко вода. Задушаваме до омекване.

Добавяме виното и предварително сварените моркови, нарязани на кръгчета. Подправяме със сол и пипер и оставяме на огъня. Прибавяме зелените подправки.

Нарязаната на кубчета сланина леко запържваме в тигана, добавяме нарязания на кръгчета лук и пържим заедно със сланината. Сварения боб сипваме в чиния, отгоре заливаме с изпържения със сланина лук.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало