Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг домати
• 2 глави лук
• 100 г моркови
• 100 г шунка
• 4 с.л. овесени ядки
• 50 г пушено сирене
• 2 с.л. олио
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Избираме едри, твърди домати. Разрязваме ги наполовина, издълбаваме и леко посоляваме.
В сгорещеното олио задушаваме ситно нарязания лук и настърганите моркови. Добавяме овесените ядки, част от нарязаната на ситно вътрешност на доматите, накълцаната на ситно шунка и магданоза.
С тази смес пълним доматите. Нареждаме ги в тавичка, около тях сипваме останалата вътрешност от доматите. Върху доматите настъргваме пушено сирене. Покриваме с фолио и печем в умерена фурна.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...