Продукти: (за 4 порции)
• 1 телешки далак
• 300-400 г свинско месо от бута или свинско филе
• 1-2 глави лук
• 1-2 моркова
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1-2 с.л. червено вино
• сол
Начин на приготвяне:
От тъпата страна на далака правим разрез с остър нож, така че да се получи дълга торбичка.
В по-голямата част от мазнината запържваме от всички страни свинското месо, което сме нарязали на по-едри кубчета. Прибавяме нарязаните лук и моркови, леко запържваме и задушаваме. Посоляваме, прибавяме доматеното пюре и малко гореща вода и варим на умерен огън, докато остане на мазнина.
Отстраняваме от огъня и пълним далака със сместа, след което го зашиваме с канап. Слагаме го в тавичка, заливаме с виното, останалата мазнина и малко вода и печем в умерена фурна.
След като се изпече далака, освобождаваме го от канапа, изчакваме да изстине и го нарязваме на филийки. Поднасяме далака студен или топъл, залят със соса от печенето.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...