Кулинарни рецепти » Шкембе с кускус

 Шкембе с кускус

Продукти:

• 1 шкембе
• 2 глави лук
• 1 глава чесън
• 100 г краве масло
• 200 г кускус
• 1 ч.ч. бульон
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме кускуса в подсолена вода и след това го отцеждаме.

Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в по-голямата част от разтопеното масло. Щом станат златисти, прибавяме отцедения кускус, посоляваме и поръсваме с черен и червен пипер.

Пълним шкембето с тази смес и го слагаме в огнеупорен стъклен съд, намазан с останалото масло. Наливаме бульона, захлупваме и задушаваме в умерена фурна до готовност.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало