Продукти: (за 5 порции)
•	300 г агнешки шкембенца
•	300 г шарденчета
•	750 г дреболии /бял и черен дроб, момици/
•	1 пакетче краве масло
•	2-3 връзки пресен лук
•	1 к.ч. ориз
•	1 с.л. брашно
•	сол, черен пипер, джоджен 
Начин на приготвяне:
В сгорещената мазнина задушаваме наситнения лук. Прибавяме ориза и попарените и наситнени дреболии и леко ги запържваме. Подправяме със сол и пипер и с тази смес пълним шкембенцата. Не бива много да ги тъпчем, тъй като при варенето оризът набъбва.
 Зашиваме отворите на шкембенцата, подреждаме ги в тенджера, заливаме с толкова топла вода, колкото да се покрият и варим, докато омекнат. Накрая прибавяме препеченото брашно, размито в малко хладка вода. Готвим още 10 мин. Махаме конците и наръсваме със ситен магданоз. 
              Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
              Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
              Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
              Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...