Кулинарни рецепти » Шоколадов мус

 Шоколадов мус

Продукти:

• 200 г млечен шоколад
• 4 яйца
• 2 с.л. разтопено краве масло
• 1 к.ч. пудра захар
• 3 ч.л. кристална захар
• 2 с.л. прясно мляко

Начин на приготвяне:

В подходящ съд начупваме шоколада и го заливаме с прясното мляко и разтопеното масло. Загряваме на слаб огън при непрекъснато бъркане. Когато шоколадът се разтопи прибавяме разбитите с пудрата захар жълтъци и разбъркваме.

Отстраняваме сместа от огъня и изчакваме да изстине. След това внимателно съединяваме с белтъците, които сме разбили на гъст сняг с кристалната захар. Разпределяме крема в чаши за сервиране и го изстудяваме в хладилника.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Начало