Продукти: (за 6 порции)
• 2 с.л. зехтин
• 1 глава лук
• 1 кг зеле
• 100 г шунка
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В тенджера загряваме 1 с.л. зехтин до умерено висока температура. Прибавяме ситно нарязания лук и пържим, като бъркаме непрекъснато, докато омекне и започне да се оцветява - около 5 минути.
Прибавяме останалия зехтин и ситно нарязаното зеле и пържим, докато зелето поомекне - около 10 минути. Бъркаме от време на време и добавяме по малко вода, в случай че зелето започне да залепва за тенджерата.
Накрая прибавяме нарязаната на тънки ивички шунка. Подправяме със сол и черен пипер и разбъркваме добре.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...