Кулинарни рецепти » Конфитюр от тиква

 Конфитюр от тиква

Продукти:

• 2 кг тиква
• 1 кг захар
• 2-3 листа индрише
• 1 ч.л. лимонтузу

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквата и я нарязваме на парченца. Оставяме ги да се киснат 2 часа във варна вода и ги изплакваме много добре.

Приготвяме сироп от захарта и 3 ч.ч. вода. Пускаме тиквата в горещия сироп и варим на умерен огън. Когато конфитюра започне да се сгъстява, ароматизираме с индришето.

Варим, докато сиропът се сгъсти като за сладко. Малко преди да свалим от огъня прибавяме лимонената киселина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало