Кулинарни рецепти » Конфитюр от тиква

 Конфитюр от тиква

Продукти:

• 2 кг тиква
• 1 кг захар
• 2-3 листа индрише
• 1 ч.л. лимонтузу

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквата и я нарязваме на парченца. Оставяме ги да се киснат 2 часа във варна вода и ги изплакваме много добре.

Приготвяме сироп от захарта и 3 ч.ч. вода. Пускаме тиквата в горещия сироп и варим на умерен огън. Когато конфитюра започне да се сгъстява, ароматизираме с индришето.

Варим, докато сиропът се сгъсти като за сладко. Малко преди да свалим от огъня прибавяме лимонената киселина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало