Продукти:
• 85 зелени орехчета
• 1 кг захар
• 1 ч.л. лимонтузу
• парченца портокалова или лимонова кора
• 1 с.л. оцет
Начин на приготвяне:
Обелваме орехчетата до бяло и ги пускаме във вода с оцет, за да не почернеят. След това ги варим последователно в 3 води, като след всяко варене ги охлаждане в студена вода и наливаме пак студена вода. След последното охлаждане отцеждаме много добре и във всяко орехче пъхваме по парченце изварена лимонова или портокалова кора.
Сваряваме сироп от захарта и 1 л вода и пускаме в него орехчетата. Варим сладкото до получаване на необходимата гъстота. Преди да свалим от огъня, прибавяме лимонтузуто.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...