Продукти:
• 85 зелени орехчета
• 1 кг захар
• 1 ч.л. лимонтузу
• парченца портокалова или лимонова кора
• 1 с.л. оцет
Начин на приготвяне:
Обелваме орехчетата до бяло и ги пускаме във вода с оцет, за да не почернеят. След това ги варим последователно в 3 води, като след всяко варене ги охлаждане в студена вода и наливаме пак студена вода. След последното охлаждане отцеждаме много добре и във всяко орехче пъхваме по парченце изварена лимонова или портокалова кора.
Сваряваме сироп от захарта и 1 л вода и пускаме в него орехчетата. Варим сладкото до получаване на необходимата гъстота. Преди да свалим от огъня, прибавяме лимонтузуто.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...