Продукти:
• 85 зелени орехчета
• 1 кг захар
• 1 ч.л. лимонтузу
• парченца портокалова или лимонова кора
• 1 с.л. оцет
Начин на приготвяне:
Обелваме орехчетата до бяло и ги пускаме във вода с оцет, за да не почернеят. След това ги варим последователно в 3 води, като след всяко варене ги охлаждане в студена вода и наливаме пак студена вода. След последното охлаждане отцеждаме много добре и във всяко орехче пъхваме по парченце изварена лимонова или портокалова кора.
Сваряваме сироп от захарта и 1 л вода и пускаме в него орехчетата. Варим сладкото до получаване на необходимата гъстота. Преди да свалим от огъня, прибавяме лимонтузуто.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...