Продукти:
• 85 зелени орехчета
• 1 кг захар
• 1 ч.л. лимонтузу
• парченца портокалова или лимонова кора
• 1 с.л. оцет
Начин на приготвяне:
Обелваме орехчетата до бяло и ги пускаме във вода с оцет, за да не почернеят. След това ги варим последователно в 3 води, като след всяко варене ги охлаждане в студена вода и наливаме пак студена вода. След последното охлаждане отцеждаме много добре и във всяко орехче пъхваме по парченце изварена лимонова или портокалова кора.
Сваряваме сироп от захарта и 1 л вода и пускаме в него орехчетата. Варим сладкото до получаване на необходимата гъстота. Преди да свалим от огъня, прибавяме лимонтузуто.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...