Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг черен дроб
• 200 мл бяло вино
• 500 г дребни картофи
• 300 г млад консервиран грах
• 300 г консервиран зелен фасул
• 100 г кисело мляко
• 2 кисели краставички
• 2-3 с.л. олио
• 1-2 с.л. галета
• 2 с.л. брашно
• копър, магданоз
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме дроба на тънки филийки и го изпичаме от двете страни на скара или го овалваме в брашно и го изпържваме на умерен котлон като внимаваме да остане сочен. Слагаме го на топло място в съд с похлупак.
Поотделно сваряваме фасула и обелените картофи.
Загряваме 2-3 с.л. олио и запържваме брашното. Прибавяме виното, разбитото кисело мляко, посоляваме и с бъркане сгъстяваме соса. Прибавяме нарязаните на ситно краставички и наситнените зелени подправки и поръсваме с черен пипер.
Задушаваме граха в малко мазнина.
В средата на чиниите слагаме от дроба, посоляваме, заливаме със соса и гарнираме със задушените зеленчуци и картофите. В малко масло леко запържваме галетата, поръсваме с копър и магтданоз и изсипваме маслото върху зеленчуците.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...