Кулинарни рецепти » Червен фасул по мексикански

 Червен фасул по мексикански

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г червен фасул
• 2 глави лук
• 1 морков
• 100 г сланина
• 1 ч.ч. червено вино
• 1 л вода
• 40 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и моркова на ситно. Нарязваме сланината на филийки и я слагаме в голяма тенджера заедно с моркова, половината от лука, дафиновия лист и ситно нарязан магданоз. Заливаме с водата и виното, кипваме и прибавяме фасула. Варим 2 часа на тих огън. Когато фасула се свари, го отцеждаме, като запазваме течността, а фасула и сланината връщаме в тенджерата.

Сгорящяваме маслото и изпържваме в него останалия лук. Прибавяме към запържения лук брашното и бъркаме с дървена лъжица, докато сместа стане на пяна. Сипваме бульона, който сме отцедили. Разбъркваме и кипваме.

Изливаме течноста при сланината и фасула. Посоляваме и варим 10 мин на слаб огън, като от време на време разбъркваме. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало