Кулинарни рецепти » Мармалад от сини сливи

 Мармалад от сини сливи

Продукти:

• 1 кг сливи
• 750 г захар
• 4-5 зърна карамфил
• 1 к.ч. оцет

Начин на приготвяне:

Избираме много добре узрели и дори презрели сливи. Изчистваме наранените или загнили места. Сваряваме ги на умерен котлон с много малко вода, а ако са достатъчно сочни – без вода.

Претриваме сварените сливи през гевгир, за да отстраним ципите и костилките и прехвърляме пюрето в широк съд. Ако сливите не са достатъчно сладки добавяме захар на вкус. Добавяме карамфилчетата и оцета и варим, докато дървената лъжица започне да прави пътечка по дъното на съда.

Насипваме мармалада топъл в сухи буркани и го оставяме да изстина и да хване коричка. Върху гърлата опъваме мокър целофан и затваряме с капачки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало