Кулинарни рецепти » Печен конфитюр от сливи

 Печен конфитюр от сливи

Продукти:

• 1 кг сини сливи
• 500 г захар
• 1 к.ч. оцет
• 5 зърна карамфил

Начин на приготвяне:

Разполовяваме сливите и махаме костилките. Наръсваме със захарта. Оставяме сливите през нощта да си пуснат сока.

Загряваме фурната на умерена температура, наливаме оцета, слагаме карамфилчетата и печем, разбърквайки периодично. Конфитюрът е готов, щом дървената лъжица започне да прави ясна пътечка по дъното на съда.

Наливаме горещия конфитюр в сухи бурканчета, които завръзваме с целофан и затваряме с капачки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало