Продукти:
• 500 г малини
• 500 г боровинки
• 1 кг захар
• 15 г желатин
• 125 мл бяло вино
Начин на приготвяне:
Измиваме боровинките и малините и ги отцеждаме през гевгир. Накисваме желатина в малко вода.
Сипваме плодовете в тенджера, прибавяме половината от захарта и при непрекъснато бъркане кипваме на огъня. После, като не преставаме да бъркаме, прибавяме желатина и останалата захар. Варим, докато мармаладът добие необходимата гъстота.
Накрая сваляме от огъня, наливаме виното и разбъркваме. Насипваме готовия мармалад в бурканчета, затваряме ги и ги обръщаме с капачките надолу. Оставяме да постоят така 15 мин, след което ги прибираме на хладно място.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...