Продукти:
• 500 мл прясно мляко
• 3 с. л. брашно
• 1 яйце
• 150 г захар
• 2 с. л. какао
• 1 ванилия
• 1 с. л. масло
• печени бадеми
Начин на приготвяне:
Карамелизираме захарта с 2 с. л. вода, като внимаваме да не прегаря. Прибавяме половината вряло мляко и бъркаме, докато захарта се разтвори.
В другата половина от млякото размиваме брашното и сипваме при карамеловата смес, като бъркаме непрекъснато.
Отнемаме от огъня и прибавяме маслото, ванилията, какаото и предварително разбитото яйце. Разбъркваме добре, изсипваме в чаши и украсяваме с печени бадеми.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...