Продукти:
· 2 сочни портокала
· 2 връзки пресен лук
· половин връзка магданоз
· 1 1/2 с.л. олио
· 1 с.л. винен оцет
· 16 маслинки
· сокът от 1 портокал
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме портокалите, остъргваме им бялата част и ги нарязваме на тънки колелца. Перата на лука нарязваме на ситно, а бялата част - на пръстенчета.
Подреждаме в салатиера по вкус и отгоре разпределяме маслините.
Правим дресинг за салатата от останалите продукти, заливаме и веднага сервираме.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...