Продукти:
• 350 г брюкселско зеле
• 2 салатки
• 1 връзка репички
• 2 моркова
• 1 връзка зелен лук
За заливката:
• 1 к. ч. зехтин
• сокът от половин лимон
• 2 щипки мащерка
• 1 ч. л. горчица
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистваме зелето, разрязваме на кръст кочаните и варим 4-5 мин в подсолена вода. Изваждаме, потапяме в съд със студена вода и щом изстине, отцеждаме.
Накъсваме на едро салатките, а репичките нарязваме на колелца. Настъргваме морковите, смесваме ги с останалите зеленчуци и прибавяме нарязания зелен лук.
Разбъркваме и подправяме с добре размесените съставки на заливката.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...