Продукти:
• 350 г брюкселско зеле
• 2 салатки
• 1 връзка репички
• 2 моркова
• 1 връзка зелен лук
За заливката:
• 1 к. ч. зехтин
• сокът от половин лимон
• 2 щипки мащерка
• 1 ч. л. горчица
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистваме зелето, разрязваме на кръст кочаните и варим 4-5 мин в подсолена вода. Изваждаме, потапяме в съд със студена вода и щом изстине, отцеждаме.
Накъсваме на едро салатките, а репичките нарязваме на колелца. Настъргваме морковите, смесваме ги с останалите зеленчуци и прибавяме нарязания зелен лук.
Разбъркваме и подправяме с добре размесените съставки на заливката.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...