Продукти:
• 400 г макарони /панделки/
• 2 връзки зелен лук
• 2-3 домата
• 150 г овче сирене
• 1 к.ч. балсамов оцет
• 4-5 с.л. зехтин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода и веднага ги изплакваме с много студена вода, след което отцеждаме. Нарязваме лука на тънки пръстенчета, а доматите – на малки кубчета.
Смесваме макароните с лука, натрошеното сирене и доматите и подправяме с черен пипер и сол на вкус.
Отделно разбиваме оцета със зехтина, заливаме салатата и я оставяме да престои 1-2 часа на студено преди да поднесем.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...