Продукти:
· 3 шепи спаначени коренчета и спаначени дръжки
· 2-3 стръка пресен чесън
· 3 твърдо сварени яйца
· олио, лимонов сок
· магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме добре спаначените коренчета и дръжки. Варим ги в малко вода, докато омекнат, и отцеждаме.
Разбиваме сварените жълтъци в олиото и заливаме коренчетата, докато са още топли. Подправяме със сол, лимонов сок и ситно нарязания чесън.
Разбъркваме салатата и я поръсваме със ситно нарязан магданоз. Украсяваме с нарязаните на тънки ивици белтъци.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...