Продукти:
• 750 г картофи
• 1 глава лук
• 250 мл зеленчуков бульон
• 7 с. л. бял винен оцет
• 200 сварен зрял боб
• 3 стръка зелен лук или 1 стрък праз
• 1/2 малка зелена салата
• 250 г домати
• 10 изчистени от костилките маслини
• 4 с. л. олио
• 3 скилидки чесън
• магданоз,
• настърганата кора от половин лимон
• 1 щипка захар
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите. Главата лук нарязваме и сваряваме в зеленчуковия бульон и 4 с. л. оцет, подправяме със сол и черен пипер.
Нарязваме обелените картофи на филийки и ги пускаме в бульона. Сипваме и сварения боб. Разбъркваме и отстраняваме от огъня. Изчакваме сместа да изстине и отцеждаме.
Зеления лук нарязваме на пръстенчета, салатата - на лентички, доматите - на осминки, маслините - на половинки и смесваме с картофите и боба.
Чесъна счукваме и разбъркваме с останалия оцет, сол, захар, нарязания магданоз и настърганата лимонова кора. С така приготвения сос заливаме салатата.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...