Продукти: (за 4-5 порции)
• 3 големи патладжана
• 1 главичка лук
• 2 с.л.брашно
• 2-3 с.л. олио
• 1 яйце
• черен пипер, сол
• брашно за овалване
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Опичаме патладжаните, обелваме ги и ги счукваме със сол.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Поръсваме брашното, сваляме от огъня и смесваме с патладжаните, като прибавяме яйцето, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме много добре и оставяме сместа да престои 1-2 часа.
Оформяме кюфтета, които овалваме в брашно и пържим във вряло олио.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...