Продукти за крема:
• 150 мл течна сметана
• 1 ванилия
• 125 г кокосови стърготини
• 10 г желатин
• 1 к.ч. захар
• сока от 1 лимон
• 300 мл бита сметана
За соса:
• 500г ягоди
• 2-3 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Нагряваме сметаната заедно с ванилията, кокосовите стърготини и 200 мл вода. Покриваме с капак и оставяме да поври на слаб огън около 10 мин. Оставяме да се охлади и прецеждаме през гевгир.
Разтопяваме желатина в 6 с.л. гореща вода и го прибавяме към течността с кокоса, както и лимоновият сок. Оставяме отново сместта да се охлади и сгъсти малко.
Прибавяме битата сметана и поставяме съда в хладилника. Когато сместа се стегне я обръщаме върху плосък съд.
Избираме 1/4 от най-здравите ягоди и ги разрязваме на половина. Останалите правим на пюре, което подправяме на вкус със захар. С ягодите украсяваме кокосовата смес, а със соса заливаме отстрани.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...