Продукти за крема:
• 150 мл течна сметана
• 1 ванилия
• 125 г кокосови стърготини
• 10 г желатин
• 1 к.ч. захар
• сока от 1 лимон
• 300 мл бита сметана
За соса:
• 500г ягоди
• 2-3 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Нагряваме сметаната заедно с ванилията, кокосовите стърготини и 200 мл вода. Покриваме с капак и оставяме да поври на слаб огън около 10 мин. Оставяме да се охлади и прецеждаме през гевгир.
Разтопяваме желатина в 6 с.л. гореща вода и го прибавяме към течността с кокоса, както и лимоновият сок. Оставяме отново сместта да се охлади и сгъсти малко.
Прибавяме битата сметана и поставяме съда в хладилника. Когато сместа се стегне я обръщаме върху плосък съд.
Избираме 1/4 от най-здравите ягоди и ги разрязваме на половина. Останалите правим на пюре, което подправяме на вкус със захар. С ягодите украсяваме кокосовата смес, а със соса заливаме отстрани.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...