Продукти:
• 2 моркова
• 2 зелени чушки
• 1 тиквичка
• 1 глава лук
• 3 скилидки чесън
• 2 с.л. олио
• 500 г домати
• 1 ч.л. майорана
• 6 твърдо сварени яйца
• 1 връзка зелен лук
• половин връзка магданоз
• червен и черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме морковите на ивички, чушките на кръгчета, тиквичките - на кубчета. Ситно нарязания стар лук и чесъна изпържваме в горещото олио, наръсваме с червен пипер и прибавяме зеленчуците. Задушаваме с малко вода.
Слагаме нарязаните на парченца домати, сипваме още 1 ч.ч. вода и варим 10-15 минути. Прибавяме черния пипер и майорана, разбъркваме.
Нарязваме яйцата на четвъртинки или на дребни парченца и ги разпределяме в чиниите, наливаме гулаша и поръсваме със ситно нарязаните зелен лук и магданоз.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...