Кулинарни рецепти » Праз в доматен сос

 Праз в доматен сос
/Франция/

Продукти: (за 4 порции)

• 4 стръка праз
• 3-4 домата
• 1-2 скилидки чесън
• 3-4 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме праза на тънки колелца и го изпържваме в сгорещеното олио. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, добавяме 3-4 с.л. топла вода, захлупваме и задушаваме, докато празът омекне.

Попарваме доматите, обелваме ги и ги нарязваме много ситно.

Изваждаме задушения праз и в същата мазнина изпържваме доматите, заедно със ситно нарязаните чесън и магданоз. Заливаме праза с полученият сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало