Продукти:
• 1 кг зеле
• 500 г ябълки
• 1 малка глава лук
• 50 мл олио
• бял винен оцет
• захар
• сол
Начин на приготвяне:
Почистените ябълки и зеле нарязваме на тънки парченца. В олиото запържваме до златисто ситно нарязания лук.
Разстиламе лука в тенджера, а отгоре последователно редим на пластове зелето и ябълките. Смесваме оцет и вода на вкус (общ обем 250 мл), към тях добавяме 1 щипка захар и посоляваме. С тази пикантна марината заливаме подредените лук, зеле и ябълки и слагаме на силен огън да заври.
След това задушаваме ястието на слаб огън под плътно прилепнал капак на тенджерата. Сервираме го като самостоятелно постно ястие.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...