Продукти: (за 3-4 порции)
• 5-6 гулии
• 1-2 с.л. краве масло
• 1-2 с.л. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гулиите на дребни парченца, запържваме ги в сгорещеното масло, заливаме ги с малко подсолена вода и варим на тих огън, докато омекнат.
Когато водата почти изври, заливаме с каша приготвена от прясното мляко и брашното. Варим още десетина минути и отстраняваме от огъня.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...