Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг картофи
• 3 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре или 2 домата
• 1/2 ч.ч. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• 5-6 с.л. олио
• 1/2 китка магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и нарязваме ситно лука. Задушаваме го до златисто в олио и малко вода. Поръсваме с червения пипер, прибавяме доматеното пюре и заливаме с гореща вода.
След кипването на водата, пускаме почистените, измити и нарязани на кръгчета картофи и ориза. Посоляваме и варим на тих огън.
След сваляне от огъня, поръсваме ястието със ситно нарязания магданоз.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...