Кулинарни рецепти » Зелен фасул плакия

 Зелен фасул плакия

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кг зелен фасул
• 2 глави лук
• 1-2 моркова
• 1 парче целина
• 1-2 домата
• 1 глава чесън
• 1 1/2 к.ч. олио
• 1 равна с.л. брашно
• 1-2 с.л. оцет
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме, измиваме и нарязваме фасула. Нарязваме на ситно лука, моркова, целината и 5-6 скилидки чесън. Прибавяме ги към фасула, наливаме 1 к.ч. вода и 1 к.ч. олио, посоляваме на вкус и задушаваме на умерен огън.

Щом зеленчуците поомекнат, прибавяме размитото в малко вода брашно, 5-6 скилидки счукан чесън, оцета, и 1 с.л. ситно нарязан магданоз. Нареждаме отгоре налязаните на филийки домати, поливаме с останалото олио и оставяме ястието да уври на слаб огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало