Кулинарни рецепти » Праз плакия

 Праз плакия

Продукти: (за 5 порции)

• 5-6 стръка праз
• 1 глава лук
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 кисели краставички
• 10-12 маслини
• 1/2 ч.л. черен пипер
• 1 ч.л. доматено пюре
• сол

Начин на приготвяне:

Задушаваме нарязания на ситно лук в 1 к.ч. вода, докато омекне. Наливаме олиото, позапържваме лука, отстраняваме тенджерата от огъня, слагаме червения пипер, разбъркваме добре, връщаме отново на огъня и слагаме праза, който сме обелили и нарязали на парчета, широки 2-3 см.

Наливаме толкова гореща вода, колкото да се покрият продуктите и варим на умерен огън. Когато празът поомекне, прибавяме нарязаните на кубчета кисели краставички, маслините, черния пипер и доматеното пюре, размито с малко топла вода. Доваряваме на тих огън, докато ястието остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало