Продукти: (за 4 порции)
• 500 г нахут
• 2-3 глави лук
• 2 зелени пиперки
• 150 г кисело мляко
• 3-4 скилидки чесън
• 2 с.л. лимонов сок
• 1 ч.л. куркума
• 1 ч.л. настъргани корени от джинджифил
• 1 дафинов лист
• кимион, черен пипер
• индийско орехче, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме нахута за 1 нощ в студена вода. На другия ден го изплакваме и счукваме половината количество.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното масло. Щом стане златист, прибавяме нахута, ситно нарязаните чушки, счукания чесън и подправките. Задушаваме 15 мин и сипваме лимоновия сок и киселото мляко.
След още 5 мин наливаме 500 мл топла подсолена вода, захлупваме и задушаваме 1 час на слаб огън.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...