Продукти: (за 4 порции)
• 4 патладжана
• 1 глава лук
• 1 пиперка
• 1 глава целина
• 1 корен магданоз
• 4 клончета целина
• 5 скилидки чесън
• 3 моркова
• 1 к.ч. олио
• сол
Начин на приготвяне:
В отворена тенджера под налягане кипваме 2 ч.ч. подсолена вода. Пускаме цепнатите от четирите страни патладжани. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляваме огъня и варим 5 мин.
Изливаме водата и изваждаме патладжаните. Слагаме върху тях някаква тежест, за да се отцеди водата.
Нарязваме на ситно лука, морковите, целината, магданозения корен и пиперката. Задушаваме ги леко в 2 с.л. олио, смесваме ги със счукания чесън и с тази смес пълним направените в патладжаните нарези.
Завързваме напълнените патладжани с клончета целина, поръсваме ги с черен пипер, посоляваме и ги нареждаме в тенджера под налягане. Прибавяме 1 ч.ч. вода и останалото олио, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме ястието 10 мин.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...