Продукти: (за 4 порции)
• 5-6 стръка зелен лук
• 3-4 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2-3 с.л. брашно
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и леко го запържваме в сгорещената мазнина. Поръсваме брашното и също го позапържваме.
Прибавяме разбитите с млякото яйца и варим на тих огън, като постоянно бъркаме. Щом кашата добие необходимата гъстота, посоляваме и отстраняваме от огъня.
Преди поднасяне поръсваме с черен пипер и наситнен магданоз.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...