Кулинарни рецепти » Пълнени пиперки с тиквички

 Пълнени пиперки с тиквички

Продукти: (за 4 порции)

• 12 пиперки
• 500 г тиквички
• 4 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 500 г домати
• 1-2 връзки лозови листа
• 60 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 яйце
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Настъргваме тиквичките на едро ренде и ги запържваме в половината от маслото заедно със ситно нарязания лук. Посоляваме, прибавяме ориза и също го запържваме. Заливаме с 1 к. ч. топла вода и варим на умерен огън. Щом изври водата, прибавяме ситно нарязан магданоз и малко черен пипер.

Напълваме със сместа изчистените от семето пиперки. Покриваме дъното на тенджера с лозови листа, отгоре нареждаме пиперките, които също покриваме с лозови листа. Заливаме с настърганите домати и оставяме да врат на тих огън.

Когато са готови, прибавяме брашното, размито в хладка вода. Оставяме пиперките да поврат с брашното 5 мин и застройваме с разбитото в киселото мляко яйце и отново слагаме за малко на огъня.

Преди поднасяне попарваме с останалото сгорещено масло, зачервено с пипера.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало