Продукти: (за 4-5 порции)
• 30-40 млади липови листа
• 2-3 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. ориз
• 40 г краве масло
• 1 с.л. магданоз
• 1 с.л. копър
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в олиото до златисто. Прибавяме ориза и също го запържваме. Посоляваме и наливаме 1 к.ч. топла вода. След 5-6 мин прибавяме нарязаните магданоз и копър.
Отстраняваме от огъня и щом сместа поизстине, завиваме сармички в липовите листа. Нареждаме ги в тенджера, затискаме с чиния и наливаме вода, колкото да ги покрие. Варим на тих огън, докато се свари оризът.
Заливаме готовите сарми с разтопеното масло.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...