Продукти: (за 4-5 порции)
• 30-40 млади липови листа
• 2-3 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. ориз
• 40 г краве масло
• 1 с.л. магданоз
• 1 с.л. копър
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в олиото до златисто. Прибавяме ориза и също го запържваме. Посоляваме и наливаме 1 к.ч. топла вода. След 5-6 мин прибавяме нарязаните магданоз и копър.
Отстраняваме от огъня и щом сместа поизстине, завиваме сармички в липовите листа. Нареждаме ги в тенджера, затискаме с чиния и наливаме вода, колкото да ги покрие. Варим на тих огън, докато се свари оризът.
Заливаме готовите сарми с разтопеното масло.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...