Кулинарни рецепти » Лещени топчета с чушки и кисело мляко

 Лещени топчета с чушки и кисело мляко
(Турция)

Продукти:

• 250 г леща
• 400 мл зеленчуков бульон
• 1 ч.л. доматено пюре
• 80 г смлени лешници
• 1 яйце
• 1 ч.л. стрита мащерка
• 2 стръка зелен лук
• 1 червена чушка
• 3 с.л. олио
• 200 г гъсто кисело мляко
• бял пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме лещата със зеленчуковия бульон и варим 40 минути. После я пасираме с миксер.

Прибавяме доматеното пюре, лешниците, яйцето, мащерката, сол и смлян бял пипер на вкус. Оформяме топчета, колкото орех и ги изпържваме от всички страни за 10 минути, докато хванат хрупкава коричка. Нарязваме лука на колелца, а чушката на парченца.

Разбиваме киселото мляко с малко минерална вода и прибавяме лука и чушката. Подправяме със сол и пипер и разбъркваме. Заливаме лещените топчета с готовия сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало