Продукти: (за 4 порции)
• 4-5 чушки
• 1 с.л. брашно
• 2-3 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 4-5 домата
• 150 г натрошено сирене
• сол
Начин на приготвяне:
Запържваме в сгорещеното олио препеченото брашно, разреждаме с 1 к.ч. хладка вода и прибавяме червения пипер и обелените и настъргани домати. Наливаме малко вода, за да получим рядък сос. Захлупваме и варим на умерен огън, докато сосът се сгъсти.
Прибавяме опечените и ситно нарязани пиперки, посоляваме и варим 10 мин. След това слагаме натрошеното сирене и варим още 4-5 мин.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...