Кулинарни рецепти » Задушени пресни картофи

 Задушени пресни картофи

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г пресни картофи
• 60 г краве масло
• копър, сол

Начин на приготвяне:

Остъргваме картофите и нарязваме ги на парчета. Прибавяме маслото, сол и 1 к.ч. вода. Захлупваме и задушаваме 20 мин на умерен огън, като отначало разбъркваме с дървена лъжица, а след това само раздрусваме тенжерата, за да не се разкашкат омекналите картофи. Накрая поръсваме със ситно нарязан копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало