Кулинарни рецепти » Каша от киселец и лапад

 Каша от киселец и лапад

Продукти:

• 500 г киселец
• 500 г лапад
• 50 г краве масло
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 3 равни с.л. брашно
• 2-3 яйца
• джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме, измиваме и нарязваме лапада и киселеца. Слагаме ги в тенджера, посоляваме и прибавяме маслото, киселото мляко, брашното и яйцата.

Наливаме 1-2 к.ч. вода, разбъркваме и варим на умерен огън, като често разбъркваме, за да не загори. Готвим до готовност, като накрая поръсваме със ситно нарязан джоджен.

Автор: Дора Байлова

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало