Продукти: (за 4 порции)
• 1-2 дюли
• 1 домат
• 1-2 глави лук
• 3-4 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 1/2 ч.л. захар
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на по-дълги ивички. Задушаваме го в олиото и 1 с.л. вода. Добавяме брашното, обеления и настърган домат и червения пипер. Наливаме 1 к.ч. вода и посоляваме.
След като сосът заври, пускаме в него почистените и нарязани на резенчета дюли и захарта. Доваряваме яхнията на тих огън. По желание можем да ароматизираме с мъничко канела.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...