Продукти: (за 5-6 порции)
• 2 ч.ч. зрял боб
• 2-3 малки глави лук
• 1 чушка
• 1 морков
• 1 парче целина
• 2 корена магданоз
• 1 с.л. сух девисил
• 1 с.л. сух джоджен
• 1 ч.л. суха чубрица
• 1 голяма глава лук
• 2 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 2-3 домата
• 1 с.л. ситно нарязан пресен джоджен
• 1 с.л. ситно нарязани листа от пресен девисил
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боб за една нощ във вода, като слагаме във водата 1 ч.л. сол или сода бикарбонат. Измиваме боба и го заливаме със студена вода, която трябва да го покрива. Варим на умерен огън, като 20 мин след завирането слагаме обелените малки лукчета и чушката. Ако се наложи, доливаме гореща вода.
Когато лукчета омекнат, ги изваждаме, смачкваме ги и отново ги връщаме при боба. Прибавяме моркова, нарязан на колелца, и целината, нарязана на кубчета. Посоляваме на вкус и слагаме корените от магданоз, джоджена, девисила и чубрицата.
Запържваме 1 глава ситно нарязан лук с 3 с.л. олио. Отстраняваме от огъня, прехвърляме 2-3 с.л. сос от боба, разбъркваме, връщаме на огъня и прибавяме обелените и настъргани доматите.
Изваждаме от боба магданозените корени, целината, морковите и чушката и го заливаме със запръжката. Варим 20 мин на тих огън и поръсваме със ситно нарязания пресен джоджен и ситно нарязаните листа от девисил.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...