Продукти:
• 4 големи картофа
• 2 глави лук
• 1 люта чушка
• 1 скилидка чесън
• 2 домата
• 1 с. л. масло
• 160 г сварен бял боб
• 1 ч. л. захар
• 1/2 ч. л. червен пипер
• 3 с. л. кетчуп
• 1 ч. л. стрита чубрица
• сол, олио
Начин на приготвяне:
Измиваме картофите и ги сваряваме в подсолена вода. Завиваме ги плътно в алуминиево фолио и ги изпичаме във фурната за 25-30 минути.
Нарязваме ситно лука, чесъна и лютата чушка и ги запържваме в маслото. Нарязваме на кубчета доматите, сипваме ги при лука и чесъна и също ги запържваме.
Отцеждаме фасула и го разбъркваме с кетчупа, захарта и червения пипер. Събираме двете смеси и ги задушаваме 5 минути. Подправяме с чубрицата и посоляваме.
Махаме фолиото от картофите, издълбаваме ги като гърненца и ги напълваме с приготвената смес. Поливаме с малко олио и запичаме във фурната.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...